Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι 10 λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει αλλά ντρέπεται να το πει

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα για 10 λόγους.
Μπορεί ενίοτε να παίζουμε με τις λέξεις αλλά η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη χώρα για 10 βασικούς λόγους.

1)Ο κυριότερος και βασικότερος για απλά δεν μπορεί να βγει στις αγορές να δανειστεί.
Μην τρέφουμε αυταπάτες όσες χώρες δεν....μπορούν να δανεισθούν θεωρούνται χρεοκοπημένες. Δεν υπάρχει χώρα του πλανήτη με μηδενικό έλλειμμα δανείζεται είτε μέσω εσωτερικού ή εξωτερικού δανεισμού.
Η Ελλάδα τώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές.
2)Βαθμολογικά η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Χάσαμε 15 βαθμίδες και τα ομόλογα της Ελλάδας δεν θεωρούνται ούτε καν σκουπίδια.
3)Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και αυτό γιατί δέχθηκε τοποτηρητές παντού, η οικονομική πολιτική ασκείται από την ΕΕ η χώρα αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά της.
4)Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή οι συμπολίτες μας μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Οι πολίτες δεν κάνουν λάθος απλά δεν εμπιστεύονται την ίδια τους την χώρα.
5)Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί ακόμη αυτή την ύστατη στιγμή το δημόσιο σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί αντιπαραγωγικά εις βάρος της κοινωνίας.
6)Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί αν μια μέρα η ΕΕ πει ότι δεν μας δίνει την δόση, είμαστε χώρα εξαρτημένη από την δόση μας, έχουμε καταρρεύσει πάμε για στάση πληρωμών.
7)Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί τριγύρω μας αν κοιτάξουμε θα δούμε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει. Η χρεοκοπημένη νοοτροπία του μέσου έλληνα δεν έχει αλλάξει.
8)Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει καθώς πέραν από την πολιτική οικονομική και εθνική κυριαρχία έχασε το πλέον πολύτιμο την υπερηφάνεια του έλληνα. Η χώρα σέρνεται και παρακαλάει γονυπετής για ελεημοσύνη καθώς άπληστα κατανάλωσε αλλά δεν προνόησε.
9)Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί έχει καταστεί αποπαίδι της ΕΕ. Δεν είναι ισότιμος εταίρος η Ελλάδα μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Θεωρούμαστε λαός δευτέρας διαλογής όσο και αν μας πικραίνει αυτό.
10)Η Ελλάδα χρεοκόπησε γιατί έχασε το όραμα της. Το όραμα της Ελλάδος είναι το καλό αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο χωριό ο νεοέλληνας και να αισθάνεται περήφανος ότι όλοι τον κοιτούν αλλά ο ίδιος ξέρει ότι το χρωστάει όλο στην τράπεζα.
Το όραμα της Ελλάδος είναι φοροδιαφυγή ή η αντίληψη εμείς να είμαστε καλά και άσε τους άλλους.
Η Ελλάδα εκφυλίστηκε και χρεοκόπησε.
Όσοι ακόμη θεωρούν ότι θα χρεοκοπήσουμε θα τους πούμε απλά ξυπνήστε.
Η δυσοσμία της παραοικονομίας μπορεί να τροφοδοτεί με αέρα την κοινωνία αλλά θα αποδειχθεί σύντομα αέρας.
Η παραοικονομία είναι η χειρότερη κοινωνική διάκριση.
Το κράτος πρέπει να την εξολοθρεύσει, δεν μπορεί εμείς να πληρώνουμε τους άλλους τους απατεώνες.
Όμως μέσα σε αυτή την δυσοσμία υπάρχει και μια ομάδα αξιοπρεπών ελλήνων που πιστεύουν ότι η φθάνει ο καιρός που θα επιβραβεύεται η εργασία. Εργάζονται με όραμα, τίμια με αξιοπρέπεια.
Αυτοί οι έλληνες αξίζουν μια καλύτερη Ελλάδα και δεν θα την προσφέρουν ούτε οι τζιτζιφιόγκοι ευρωπαίοι δήθεν τεχνοκράτες και υπέρμαχοι της νομιμότητας αλλά ο ίδιος ο τίμιος λαός.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου