Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλες αλήθειες από τον Α. Λοβέρδο, αλλά με καθυστέρηση 30 ετών!

Επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων και πολλές αλήθειες για την Αριστερα οι οποίες χρειάστηκαν 30 χρόνια για να ακουστούν ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής σήμερα. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τα κωλύματα μετεγκατάστασης του υπουργείου Υγείας στο κτίριο του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μαρούσι, ο υπουργός απέδωσε την...
καθυστέρηση στην γραφειοκρατία και στο Σύνταγμα της χώρας που όπως είπε «Το ισχύον Σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας».

Συνεχίζοντας την εξομολόγηση του ο υπουργός που μας έχει συνηθίσει να λέει τα πράγματα όπως έχουν (βλ. την οικονομική επιβάρυνση των λαθρομεταναστών στο σύστημα Υγείας της χώρας) προχώρησε σε μία ευθεία επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι «Θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες, είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος η γραφειοκρατία. Ξέρω τον εχθρό μου… Το 1.000.000 υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10.000.000, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10.000.000 πληρώνουν το 1.000.000. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς…».

Εκεί όμως που ο υπουργός προκάλεσε την έκπληξη των παρευρισκομένων ήταν όταν ομολόγησε αυτό που τόσα χρόνια αποτελεί κοινό μυστικό ότι «στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης η ζωή έχει αξία μόνο άμα είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι σε πεθαίνουν σε 15 μέρες» και πως «ότι έγινε στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του εμφυλίου αντιστράφηκε μετά την μεταπολίτευση».

Πιο συγκεκριμένα η παραδοχή του υπουργού έγινε μιλώντας στη Βουλή για την Αριστερά στην Ελλάδα και την τραγωδία στην Marfin. «Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στη Marfin» είπε ο υπουργός, «Σας θυμίζω ότι, με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον Εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη Μεταπολίτευση».

Συμπληρώνοντας ο υπουργός επεσήμανε ότι «όποιος δήλωνε μετά το 1974 αριστερός είχε λύσει το πρόβλημα της ζωής του». Πικρές αλήθειες από τα χείλη ενός υπουργού μίας Σοσιαλιστικής κυβέρνησης έστω και με καθυστέρηση 30 ετών.

Αλλά τώρα είναι αργά για δάκρυα. Για όλους και για όλα...

defencenet

7 σχόλια:

  1. Εύγε για την αναδημοσίευση γκρινιαρόγατε! Και εις ανώτερα.
    Κρίμα και μόλις σε είχα βάλει στ’ αγαπημένα κρυφοκαρατζαφερικέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν θα ήσουν αναγνώστης μου από παλιά δεν θα το έλεγες αυτό....

    δεν καταδέχομαι ούτε να σατιρίσω τύπους σαν και αυτούς που με ...χαρακτηρίζεις

    ορισμένα πρέπει να λέγονται και δεν θα κρύβεις πίσω από το δάχτυλο σου αυτό που λέει όλη η Ελλάδα για τους δημοσίους υπαλλήλους

    εκτός αν είσαι και εσύ δημόσιος υπάλληλος και τα βλέπεις όλα διαφορετικά

    σε ευχαριστώ που έστω και λίγο με είχες στα αγαπημένα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δεν μπορεί να συζητηθεί μέσα σε λίγες αράδες.
    Είναι όμως πραγματικά απίστευτη η ευκολία που ενστερνίζεται ο κόσμος οποιαδήποτε μαλακία που θα πετάξει ο κάθε τηλεαστέρας. Μοναδικός του σκοπός, υποτίθεται πως είναι να «εκφράσει την κοινή γνώμη». Παραβλέπω το γεγονός ότι ο πραγματικός του στόχος είναι να μαζέψει κανα ψηφαλάκι για τις εκλογές που έρχονται και σε ρωτάω: είναι δυνατόν όλο το δημόσιο να είναι ανήθικο, διεφθαρμένο, αναποτελεσματικό; Είναι δυνατόν σύμπας ο ιδιωτικός τομέας να είναι παραγωγικός, αποτελεσματικός και ανταγωνιστικός; Αν κάνουμε αυτή την παραδοχή, από τη μια θα πλήρωνες παντού μίζες και γρηγορόσημα, ενώ η υπόθεσή σου θα διεκπεραιωνόταν μετά από μήνες, ενώ από την άλλη δεν θα είχαμε φθάσει στην 90η θέση (σε σύνολο) 142 χωρών στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Τόσα χρόνια μας έχουν γανώσει τον εγκέφαλο πως ο δημόσιος τομέας παράγει μόνο ελλείμματα και πως ο ιδιωτικός είναι ο υγιής που προσφέρει στην εθνική οικονομία. Επειδή οι Δ.Υ. φταίνε για όλα σε αυτή τη χώρα, από χθες ονοματίστηκαν από τον Λοβέρδο και ως «ο εχθρός του λαού». Αυτό που με εξοργίζει είναι που όλοι εσείς που δικαίως ή αδίκως έχετε πάρει ανάποδες με το δημόσιο, όταν κάποιο κάθαρμα υπάλληλος σας ταλαιπωρήσει, σας ζητήσει μίζα, σας φερθεί με αγένεια, δεν τον πιάνετε από το γιακά να τον γκρεμοτσακίσετε από την καρέκλα του, αλλά κάνετε την πάπια και μοιρολατρικά αποδέχεστε τη συμπεριφορά του. Αμέσως αφού βγείτε από το γραφείο αυτού του καραγκιόζη αρχίζετε τα κοσμητικά εναντίον όλων των υπαλλήλων.
    Συγχαρητήρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άδωνις Γεωργιάδης: Ν’ αγιάσει το στόμα του Loveρδου (για τις δηλώσεις αυτές)
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με τν τελευταία απογραφή είναι 770.000 (με παπάδες, μπάτσους, στρατιωτικούς κλπ.)
    Τα έξοδα για τον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα είναι κάτω απ’ τον μέσο όρο στην Ε.Ε.!
    (Ψάξτο λίγο, θυμάμαι κάτι νούμερα Ελλάδα 17% Γαλλία 20% Σουηδία πολύ πιο πάνω).
    Και γω έχω εκνευριστεί με κάποιον κάφρο εφοριακό.. αλλά πολύ περισσότερο με τον Λοβέρδο που έχει αναλάβει να κλείσει δημόσια νοσοκομεία και πουλάει κι εξυπνάδες από πάνω!
    Οι Λοβέρδοι διόριζαν στο δημόσιο 30 χρόνια με κομματικά κριτήρια (αιδώς κοπρίτη!)
    Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.

    ...Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
    που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
    το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
    και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

    Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα
    πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
    και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
    αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

    Όσο για τα περί αριστεράς που αναφέρονται… προτιμώ την θεωρία της ‘κούφιας γης’..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέτρο δεν είναι μόνο ότι τα έχω πάρει αναπήδα με κάποιον δημόσιο υπάλληλο τους βλέπω καθημερινά στον τόπο που ζω ( Έδεσσα ) από της 11 και μετά παρατάνε τις δουλειές τους και πάνε με τις ώρες για καφέ η κάνουν άλλες δουλειές τους βλέπω καθημερινά όχι 1-2 αλλά δεκάδες να αράζουν δεξιά αριστερά και να πουλάνε θεωρία.
    τωρα αν ορισμένοι δουλεύουνε και τιμάνε τα λεφτά που τους δίνει το κράτος αυτοί πιστεύω χάνονται μέσα στο γενικό κακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προτιμώ να το ακούω από την Δημητριάδη

    http://www.youtube.com/watch?v=OEKOEVu8Bj0&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή