Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

βοήθεια μας!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια που εξετάζονται χωρίς ακόμη να έχει διευκρινισθεί ποιο από τα παρακάτω μέτρα ή ποιος συνδυασμός μέτρων μπορεί να ισχύσει, περιλαμβάνουν:

  • Μισθοί: οριζόντια μείωση μισθών 20% πριν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο θα ισχύσει επί των μειωμένων μισθών. Επίσης, εξετάζεται η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων τον Ιανουάριο, καθώς και η αλλαγή του τρόπου πληρωμής, δηλαδή να μην προκαταβάλλεται ο μισθός, αλλά να εξοφλείται.
  • Συντάξεις: Περικοπές στις συντάξεις, με έμφαση στις υψηλές, στις οποίες θα μπει πλαφόν στα 1.700-1.800 ευρώ. «Μαχαίρι» στα εφάπαξ και στις επικουρικές συντάξεις. Επιπλέον, ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο περικοπών 30% σε συντάξεις κάτω από τα 55 έτη, καθώς και το ενδεχόμενο επιβολής ΛΑΦΚΑ από 2% έως 20%.
  • Απολύσεις: Εφεδρεία και απολύσεις σε μια σειρά από οργανισμούς. Υπολογίζεται ότι στην πρώτη λίστα της εφεδρείας θα συμμετάσχουν 20.000 εργαζόμενοι.
  • Αφορολόγητο: Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στο
  • πλαίσιο της φορολογικής αναδιάρθρωσης. Οι εισηγήσεις που εξετάζονται αφορούν τη μείωση στις 4.000 - 5.000 ευρώ, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιπλέον φόρο για όλους τους φορολογούμενους, ίσως και 400 ευρώ, ανάλογα με τον συντελεστή που θα επιβληθεί.
  • Ακίνητα: Επέκταση έως και το 2014 του μέτρου του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παρ' ότι αμφισβητήθηκε η αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού, αποφασίσθηκε τελικά να επιβληθεί και μάλιστα σε μακροχρόνια βάση, καθώς σίγουρα εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων.
  • Πετρέλαιο: Επιτάχυνση της εξομοίωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται να γίνει σταδιακά.www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου