Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΟΣ

Με την λέξη ΧΑΟΣ στο πρωτοσέλιδό της, γραμμένη στα ελληνικά και από κάτω με αστερίσκο να επεξηγεί στα γαλλικά την λέξη, κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική ...εφημερίδα Liberation. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν για μία ακόμη ημέρα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Με τον τρόπο αυτό χαρακτηρίζει τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον αιφνιδιασμό του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προαναγγείλει δημοψήφισμα για την νέα δανειακή σύμβαση,
Η εφημερίδα γράφει πως η απόφαση για δημοψήφισμα επί της απόφασης της τελευταίας Συνόδου Κορυφής έσπειρε τον πανικό στις αγορές και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ουσιαστικά συνταράζει την Ευρωζώνη.
Στο σχετικό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα τονίζει πως η Αθήνα "παίζει κορώνα – γράμματα" το ευρώ και οδηγεί τη συνοχή της Ευρωζώνης στο χείλος του γκρεμού.
Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει επίσης ότι ένα κύμα πανικού σάρωσε τον κόσμο χτες, από το Τόκιο έως τη Γουόλ Στριτ, δια μέσου Παρισιού και Μιλάνου, μετά από μία ανακοίνωση - έκπληξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας για δημοψήφισμα σχετικά με την ευρωπαϊκή διάσωση της χώρας του. Το στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου αιφινιδίασε όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου