Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος πηγαίνει στις Βρυξέλλες με αεροπλάνο της γραμμής

Αλλαγή ύφους στο πρωθυπουργικό ρόλο φέρνει ο Λουκάς Παπαδήμος αφού στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης επέλεξε να μετακινηθεί με το αεροπλάνο της γραμμής πληρώνοντας ένα κανονικό εισιτήριο αντί να.... χρησιμοποιήσει το κρατικό liar jet, το οποίο είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο για τον έλληνα φορολογούμενο.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλες, στην πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό στο νέο του ρόλο, για να συζητήσει την εκταμίευση της 6ης δόσης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, και τον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο. Ο κ.  Παπαδήμος προτίμησε να πάει με μια απλή πτήση πληρώνοντας κανονικό εισητήριο, σε ........
αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου και άλλους πρωθυπουργούς, αλλά και υπουργούς, που χρησιμοποιούσαν το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τύπου Gulfstream V, ακόμα και τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω της μεγάλης κρίσης με τη χώρα ουσιαστικά χρεοκοπημένη.
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, στο Λουξεμβούργο. Όλα αυτά την ώρα που η Ε.Ε., και ιδιαίτερα η Γερμανία, επιμένει στις γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών των ελληνικών κομμάτων προκειμένουν να εκταμιευτεί η έκτη δόση. Το Σαββάτο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαμήνυσε ότι «χωρίς υπογραφές, δε θα γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης» παρά την δηλωμένη άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου