Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το «παλάτι» του Άκη συγκρίνεται μόνο με το Προεδρικό Μέγαρο


Τι γράφει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που διέμεναν οι Α. Τσοχατζόπουλος – Β. Σταμάτη. Μόνο με το Προεδρικό Μέγαρο μπορεί να συγκριθεί το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 το οποίο αποτελούσε την κατοικία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και....





της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη. Το ζευγάρι πριν... μετακομίσει στις φυλακές Κορυδαλλού διέμενε στο χαρακτηριζόμενο και ως μικρό «παλάτι». Για το εν λόγω ακίνητο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο πόρισμα που συνέταξε το ΣΔΟΕ τον Ιουνίου του 2011 θέλοντας προφανώς να καταδείξει ότι η απόκτηση αυτού δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να πραγματοποιηθεί μόνο με τα δηλωθέντα εισοδήματα του πρώην υπουργού ή ακόμα και με την λήψη δανείων.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ:

Η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο έχει μοναδικά χαρακτηριστικά αφού η Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι ο βασικός πεζόδρομος της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, με πρόσωπο απευθείας στην Ακρόπολη, το ωδείο Ηρώδου, το θέατρο Διονυσίου, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το σταθμό μετρό του Μακρυγιάννη. Η περιοχή έχει μεγάλο αγοραστικό και μισθωτικό ενδιαφέρον.

• Το οροφοδιαμέρισμα χαρακτηρίζεται ολοσχερώς και πολυτελώς ανακαινισμένο και σε άριστη κατάσταση.

• Το δώμα έχει διαμορφωθεί σε roof garden

• Το υπόγειο έχει διαμορφωθεί σε μικρό διαμέρισμα που συνδέεται δε με το οροφοδιαμέρισμα απ'ευθείας με ανελκυστήρα.

• Δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχειά για τη θέση του ακινήτου και η μοναδική θέση στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να συγκριθεί είναι αυτή του Προεδρικού Μεγάρου και συγκεκριμένα ακινήτων με πρόσωπο επί της οδού Ηρώδου του Αττικού.

• Αντίστοιχα ακίνητα πωλούνται από 15.000 – 19.000 ευρώ ανά τ.μ. με μείωση 5%-10% σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης

• Η σημερινή εμπορική αξία του συνόλου των μεταβιβαζομένων ιδιοκτησιών του ακίνητου εκτιμήθηκε στα 3.306.200,00 ευρώ.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου