Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ομάδα στο Facebook ζητά την παραίτηση του Πολύδωρα για το διορισμό της κόρης του

«Παραίτηση Β. Πολύδωρα τώρα» είναι το όνομα του νέου γκρουπ που δημιουργήθηκε στο Facebook με αφορμή τον διορισμό της κόρης του βουλευτή στη Βουλή στο διάστημα της μιας ημέρας που ήταν Πρόεδρος Βουλής...


Η σελίδα στο Facebook έχει ήδη ...συγκεντρώσει πάνω από 2.500 φίλους. Σκοπός της σελίδας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της «είναι να συγκεντρώσει άτομα που θεωρούν ανήθικο τον διορισμό της κόρης του Β. Πολύδωρα στη Βουλή και ότι πρέπει να παραιτηθούν άμεσα και οι δύο».

Την αποκάλυψη της πρωτοφανούς αυτής ενέργειας εκ μέρους του κ. Πολύδωρα είχε κάνει η εφημερίδα τα Νέα προ ημερών και από τότε ο βουλευτής είχε, μέσω διαρροών, υπερασπιστεί την κίνησή του. Η απάντησή του ήταν ότι είχε κάθε δικαίωμα να διορίσει την κόρη του και ότι με τον διορισμό αυτό είχε καλυφθεί μόνο μια από τις έξι θέσεις μετακλητών υπαλλήλων που προβλέπονται. Ο κ. Πολύδωρας, μέσω διαρροών πάντοτε, είχε επικαλεστεί και τα αυξημένα προσόντα της κόρης του, η οποία, παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε εξακολουθεί να παραμένει στη θέση της.

«Αν ήταν τόσο άξια η κορούλα του γιατί δεν πάει στον ιδιωτικό τομέα, όπως χιλιάδες άλλα παιδιά, να βρει δουλίτσα; Η έστω να δώσει σε κανέναν διαγωνισμό ΑΣΕΠ;» διερωτάται ένας από τους φίλους της σελίδας.

Reuters: Σκάνδαλο στην Ελλάδα της ανεργίας

Το περιστατικό έφτασε και στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ. Για «σκάνδαλο στη χρεωμένη Ελλάδα» κάνει λόγο το Πρακτορείο αναφέροντας ότι η αποκάλυψη για τον διορισμό της κόρης του κ. Πολύδωρα ήρθε την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι το 55% των νέων στην Ελλάδα δεν έχει δουλειά.

Περιγράφοντας τον κ. Πολύδωρα ως «έναν πληθωρικό πολιτικό που συνηθίζει να επικαλείται φράσεις αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων», στο δημοσίευμα σχολιάζεται και το γεγονός ότι ο βουλευτής υπερασπίστηκε την πράξη του.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Πρακτορείο και στις συχνές καταγγελίες από τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα ότι «τα γραφεία του Δημοσίου είναι γεμάτα με αργόσχολους υπαλλήλους που διορίζονται με αντάλλαγμα ψήφους και προστατεύονται συνταγματικά από την απόλυση».

Στην ανάρτηση του Facebook αίσθηση προκαλούν τα σχόλια των πολιτών. Ο διορισμός σχολιάζεται και με μια μαντινάδα σε μια ανάρτηση :

«Γεια σου, βρε Πολύδωρα,

είσαι παλικάρι,

τους νέους έξω που πεινάν

τους έγραψες και πάλι.

Διόρισες την κόρη σου,

να παίρνει τα λεφτά της,

λες και δεν υπήρχανε παιδιά,

να κάνουν τη δουλειά της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου