Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Είναι όλοι δικοί μας νεκροί...

http://greece-salonika.blogspot.com/ Αυτός ο τόπος έχει ζήσει όχι μία, ούτε δύο φορές τον κύκλο του αίματος. 
Τον ξέρει καλά. Και οφείλει να ξέρει ότι το  κακό δεν αργεί να γίνει. 
Οφείλει να ξέρει ότι από την ώρα που χύνεται αίμα και χύνεται ξανά, ο έλεγχος μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαθεί ολοκληρωτικά..


Το ειδεχθές χθεσινό έγκλημα αποτελεί μία πολλαπλά φρικτή τρομοκρατική πράξη: οι... συγνοί, ψυχροί δολοφόνοι στέρησαν τη ζωή αθώων νέων ανθρώπων, βύθισαν τις.. οικογένειές και τους φίλους τους στον πόνο, αλλά και χτύπησαν ύπουλα, βρώμικα τη δημοκρατία στην Ελλάδα, που εισέρχεται πλέον σε μία πολύ επικίνδυνη περίοδο ανωμαλίας.

Οι διωκτικές αρχές πρέπει να κάνουν τα πάντα για να τους οδηγήσουν το ταχύτερο δυνατό στη Δικαιοσύνη. Οι έρευνες πρέπει να φτάσουν σε πλήρες βάθος. Να ψάξουν μέχρι τέλους για τους αυτουργούς, τους ηθικούς αυτουργούς, αν υπάρχουν τέτοιοι, όλους όσους μπορεί να έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την οποιαδήποτε σχέση με τις δολοφονίες.

Η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία θα γίνουν όλα αυτά, έχουν πολύ μεγάλη σημασία για το αίσθημα ασφάλειας και δικαίου στην Ελλάδα που υφίστανται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, αλλά, πλέον και για την ίδια τη σταθερότητα του πολιτεύματος η οποία κλονίζεται πολύ σοβαρά.

Αυτός ο τόπος έχει ζήσει όχι μία, ούτε δύο φορές τον κύκλο του αίματος. Τον ξέρει καλά. Και οφείλει να ξέρει ότι το κακό δεν αργεί να γίνει. Οφείλει να ξέρει ότι από την ώρα που χύνεται αίμα και χύνεται ξανά, ο έλεγχος μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαθεί ολοκληρωτικά.

Οφείλουμε όλοι μας να αντιληφθούμε ότι η οδός του αίματος μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα. Και ότι όποιες και αν είναι οι διαφορές, αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί να συμβεί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο αίμα να χυθεί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθούν κι άλλοι άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι αυτό, από καμία πλευρά. Αν το αφήσουμε να γίνει, θα πάρει τα πάντα μαζί του. Πρέπει να σταματήσει εδώ.

Και για να γίνει αυτό, οφείλουμε όλοι μας να καταλάβουμε επιτέλους ότι όλοι αυτοί οι νεκροί, και πριν και τώρα, δεν είναι νεκροί κάποιων άλλων, πολύ περισσότερο, κάποιων αντιπάλων. Είναι όλοι τους νεκροί όλων μας. Είναι όλοι τους δικοί μας νεκροί.

Αν δεν το αντιληφθούμε αμέσως και δεν το πιστέψουμε σε βάθος, το αίμα θα πνίξει για ακόμα μια φορά τη χώρα. Να μην αφήσουμε εκείνους που το επιθυμούν, ή που αδιαφορούν γι αυτό και μας οδηγούν στο αιματοκύλισμα, να το πετύχουν.

Του κ.Γ.Π.Μαλούχου
 http://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου