Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

''πιστοί'' εναντίων ''πιστών'' για τα εκατομμύρια της εκκλησίας !!!



Για τα εκατομμύρια του ιδρύματος οι κάτοικοι της Τήνου μπουγέλωσαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Τήνου με εκατοντάδες πιστούς να γιουχάρουν, να αποδοκιμάζουν ακόμα και να μπουγελώνουν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο!
Αφορμή ήταν η...
αλλαγή καθεστώτος στη λειτουργία του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου το οποίο με τροπολογία πέρασε υπό τον έλεγχο της εκκλησίας.

Υπεύθυνο για την αλλαγή αυτή οι πιστοί θεωρούν τον Μητροπολίτη καθώς χάνεται η διαχείριση του ιδρύματος από τους αιρετούς  για την οποία οι πιστοί θεωρούν υπεύθυνο τον Μητροπολίτη.
Έτσι λοιπόν  την Κυριακή, οπότε ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές για την διοικούσα επιτροπή του ΠΙΙΕΤ, το αποτέλεσμα των οποίων είναι άκυρο, καθώς σ' αυτές συμμετείχαν μόλις 8 από τους 33 εκλέκτορες, μόλις ο Μητροπολίτης έκανε την εμφάνισή του το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα, ενώ τον έβρεξαν και με μπουκάλια νερού.
Το ΠΙΙΕΤ ίδρυσαν  ιδιώτες πριν από περίπου 200 χρόνια και το κληροδότησαν στο λαό της Τήνου ενώ  είχαν αποκλείσει από τη διοίκησή του τους ιερωμένους. Πλέον, με το νέο νόμο, όχι μόνο δεν αποκλείονται από τη διοίκηση οι ιερωμένοι, αλλά ο πρόεδρός του, ο εκάστοτε Μητροπολίτης, αποκτά δικαίωμα ψήφου και μάλιστα διπλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου